Fidbox Installeren voor vakman en doe het zelver

21 feb, 2021

Fidbox installeren voor vakman en doe het zelver

Om de Fidbox te gebruiken download u eerst de gratis Fidbox app in de appstore Apple of de Google playstore Android

Na het downloden kunt u een account aanmaken in de app, Door op (account aanmelden) te klikken.

Na het accepteren van de algemene voorwaarden, vult u de gegevens in van uw bedrijf of direct van de opdrachtgever let goed op dat de Username en Password hoofdletter gevoelig zijn bij het inloggen.

Als u bent ingelogd kunt u de taal van de app veranderen door op de Settings-knop rechts onderin te klikken en dan de language te veranderen naar keuze.

Fidbox toevoegen voor gebruik:

Vanuit het beginscherm (klik links onderin op Fidbox) kunt u een fidbox toevoegen door rechtsboven op de + te klikken. U komt dan op het scherm waar wordt gevraagd om het Fidbox NR. en naam gebruiker. U vult het serienummer in dat op uw fidbox staat, deze code bestaat uit 6 cijfers. Bij de naam kunt u invullen voor wie de fidbox is (bedrijf /opdrachtgever) als u dit heeft ingevuld klik dan op connect, uw telefoon kan vragen of uw bluetooth toestaat. U moet dit accepteren om de app te kunnen gebruiken. Vervolgens gaat de app zoeken naar uw fidbox , dit kan even duren. Het versnellen van dit proces kan door en magneet kort over de fidbox heen te halen. Hierdoor wordt de Fidbox handmatig gesynchroniseerd.

Zodra de Fidbox herkent is krijgt u een scherm waar u de gegevens van de ruimte waar u de fidbox installeert moet invullen. Ook moet hier het Aller belangrijkste aangeven worden, namelijk tussen welke tijden de fidbox synchroniseert met de app. Het is van belang dat u binnen 8 meter van de fidbox bent. (Tijdsinstelling is meestal rond het avondeten).

Ook is het van belang dat u hier invult of er wel of geen vloerverwarming aanwezig is, wat de afwerking van de vloer is (olie/lak) en hoe groot de ruimte waar de Fidbox in is geïnstalleerd.

Zodra alles goed is ingevuld klikt u rechtsboven aan op safe.

Fidbox installeren in de vloer:

Leg de Fidbox, in de ruimte waar de vloer moet komen. Koppel net voor het acclimatiseren de Fidbox in de app aan en start uw meting. De Fidbox slaat dan ook direct tijdens het acclimatiseren de meetgegevens hiervan op.

Tijdens het leggen van de vloer freest u in de achterkant van een vloerdeel een stuk uit, groot genoeg voor de Fidbox van 9.5 x 5.3 x 0.8 cm. U plakt de Fidbox met dubbelzijdig tape aan de onderkant van de vloer. Het is van belang dat dir vloerdeel uiteindelijk wordt geïnstalleerd in het midden van de vloer. Er dient per 50 m2 1 Fidbox te worden geïnstalleerd. Bij 80 m2 zult u dus 2 Fidbox-en installeren om de hele oppervlakte te kunnen meten.

Fidbox overdragen aan hoofdgebruiker (indien nodig):

Nadat de installateur de hele vloer heeft gelegd vindt de overdracht plaats naar de klant.

Dit omdat de eindgebruiker van de vloer verantwoordelijk is voor het bijsturen van de klimatologische omstandigheden rondom de vloer. Het overdragen van eigendom kunt u doen door op het pennetje te klikken (recht boven) scroll vervolgens helemaal naar beneden en klik op Transfer ownership (eigendom overzetten). Hier vult u het emailadres van uw klant in.

Deze uitleg wordt verstrekt door PPC, toeleverancier voor de parket groothandel.

(Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend)