Doe het zelf begeleiding

U wordt snel op weg geholpen met tips en trix van Red Parket houten vloeren. Wij werken met producten van Frencken, dit is een prachtig totaal concept voor de vakman. De Duo lamel plank is de meest voorkomende vloer die de consument zelf kan leggen.

Er zijn 4 mogelijkheden hoe deze vloer gelegd kan worden:

  • Zwevend gelegd op vloerverwarming
  • Zwevend gelegd
  • Vol verlijmd gelegd op vloerverwarming
  • Vol verlijmd gelegd

De nieuwe vloerdelen moeten altijd eerst 24 uur acclimatiseren in de te leggen ruimte, het liefst bij een temperatuur van 18 graden. U werkvloer moet stabiel, droog en schoon zijn en er dienen geen of zo min mogelijk hoogteverschillen in de ondergrond aanwezig te zijn. Dit betekent dat over een lengte van 2 meter niet meer dan 2 mm hoogteverschil in de ondergrond mag zitten, anders moet er gestabiliseerd worden of geëgaliseerd worden. Het vocht percentage van u werkvloer: beton max 2%, hout max 8%, anedriet 0,5% max! Bij twijfel altijd meten, dat voorkomt een hoop problemen. (bij nieuwbouw vraag het na bij aannemer). Als de vloer kan ventileren aan de onderkant (de kelder) dan kan er ook voor gekozen worden om een vochtscherm te plaatsen. Dit kan in vaste vorm bij zwevende vloeren en met epoxyhars bij vol verlijmde vloeren

TIME OUT!!! Dit alles wordt u misschien even te veel! Geen probleem u heeft toch voor begeleiding gekozen! U krijgt van mij het stappenplan en op de verpakking van de lijm producend FRENCKEN staat het duidelijk beschreven wat te doen. Of kijk rustig op de website  er komen dus geen verrassingen.

 

Voor vloerverwarming  vraagt het even een andere voorbereiding! Vraag bij een nieuwbouw woning aan uw installateur of het opstookprotocol is uitgevoerd! Als dit het geval is laat 2 weken de verwarming op 18 graden staan. Controleer altijd de temperatuur op de werkvloer. Voor zwevend gelegde vloeren gebruik u thermosound heat foil. Bij vol verlijmde vloeren eerst voorstrijken met FRENCKEN PRIMER. Indien nodig een dampwerende epoxyhars aanbrengen, daarna met FRENCKEN parketlijm aan de slag, het werkt echt makkelijk.

Deze technische ondersteuning en producten kennis, kunnen wij u aanbieden waarmee u gerust aan de slag kunt gaan. Wel vragen wij een bouwtekening of plattegrond, deze bepaalt de startplek en lengte richting van uw houten vloer. Indien nodig kan dit alles wordt doorgesproken worden via beeldbellen of videofilmpje.

U kunt ook kiezen voor begeleiding op uw klus thuis. Ik neem mijn kennis en gereedschap mee en dan gaan wij samen de vloer leggen! Deze service is alleen voor klanten van Red Parket houten vloeren.

Wilt u gebruik maken van de boven genoemden service of aanvullende informatie zet u vragen op de mail info@redparket.nl of vul het contactformulier hieronder in.